Nord universitet har levert en anmeldelse på drapstrussel mot rektor Hanne Solheim Hansen. Foto: Nord universitet
Nord universitet har levert en anmeldelse på drapstrussel mot rektor Hanne Solheim Hansen. Foto: Nord universitet

Rektor ved Nord universitet drapstruet

Nord universitet har levert en anmeldelse på drapstrussel mot rektor Hanne Solheim Hansen, melder Trønder-Avisa.

Publisert

Overfor avisen opplyser organisasjonssjef ved Nord universitet, Arne Brinchmann, at trusselen kom for noen uker siden. Han vil imidlertid ikke si noe mer om innholdet.

Saken er nå anmeldt.

Ved studiestart tirsdag ble rektor Hanne Solheim Hansen, møtt av protester da hun gikk på talerstolen. Flere av studentene krever en unnskyldning fra rektoren etter uttalelser de mener beskriver dem som annenrangs.

Det var også synlig politi til stede på åpningen tirsdag.

Det var i april i år at Solheim Hansen, som da var konstituert rektor, presenterte en rapport der hun foreslår at dagens ni studiesteder gjøres om til to campuser, tre studiesteder og to utdanningssteder med nett- eller samlingsbaserte tilbud. Endringen innebærer å legge ned tilbudene både i Nesna og Sandnessjøen og vil bety at barnehagelærerutdanningen på Nesna forsvinner.

Det har vært mange reaksjoner på Nesna-nedleggelsen, deriblant fra Utdanningsforbundet i Nordland. Tidligere fylkesleder der, Gerd-Inger Simonsen, uttale til Utdanningsnytt i april at hun er bekymret for at det vil bety en enda større mangel på kvalifiserte lærere i Nord-Norge.

– Nesna har gjennom hundre år bidratt til å skaffe lærere til regionen. Uten tilbud ved Nesna frykter vi rett og slett for at rekrutteringen svekkes og bidrar til enda større mangel på kvalifiserte lærere, sa hun.

Powered by Labrador CMS