Fellesforbundets leder Jørn Eggum avviser forslaget fra Unio om å prioritere offentlig ansatte.

Fellesforbundet sier nei til å prioritere offentlig sektor i årets lønnsoppgjør

Fellesforbundets leder avviser forslaget fra Unio om om å bruke årets tariffoppgjør til å gi et ekstra lønnsløft for offentlig sektor.

Publisert

– Unio får stille seg i kø, og når de forhandler får de gjøre sin prioritering innenfor rammen. For det gjør vi i frontfaget, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum til TV 2.

Fellesforbundet representerer nettopp frontfaget, konkurranseutsatt sektor i industrien, som er først ut i lønnsoppgjøret. Det man kommer fram til i disse forhandlingene, som skjer mellom LO (Fellesforbundet) og NHO (Norsk industri), utgjør deretter en ramme for resten av oppgjøret.

Les også: Unio kan droppe alliansen med LO og YS i lønnsoppgjøret

Forrige uke gikk forhandlingsleder i Unio, Steffen Handal ut med et forslag til Fagforbundet i LO om å bruke årets tariffoppgjør til å gi et ekstra lønnsløft for offentlig sektor. Men det avviser altså leder i Fellesforbundet, LOs nest-største forbund i privat sektor.

Handal svarer på sin side at Jørn Eggum misforstår spillereglene i frontfagsmodellen.

– Frontfagsmodellen åpner opp for at grupper som sakker akterut, eller opplever rekrutteringsproblemer, kan få særskilte tiltak. Det er situasjonen for utdanningsgruppene i offentlig sektor nå, sier Handal til TV 2.

Powered by Labrador CMS