Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap).

Byrådslederen kalt inn til høring om Oslo-skolen i bystyret i januar

Det blir en fem timer lang høring i Oslo bystyre 12. januar 2021. Den skal handle om lønnstillegg til direktører og pengebruk til konsulenter i Utdanningsetaten.

Publisert

Det er leder for kultur- og utdanningsutvalget i Oslo kommune Eivor Evenrud fra Rødt som har tatt initiativ til høringen.

Bakgrunnen er en serie saker i Dagbladet knyttet til administrative tillegg gitt til noen av direktørene i forbindelse med omorganiseringen i Utdanningsetaten. Det vil også komme spørsmål knyttet til bruken av eksterne konsulenter og amerikansk ledercoaching.

Høyres Øystein Sundelin, som leder Byutviklingskomiteen, har varslet at han mener byrådsleder Raymond Johansen (ap) må svare på spørsmål knyttet til ansvaret byråd for kunnskap og oppvekt Inga Marte Thorkildsen (SV) har for det som har skjedd.

Lønnshopp for direktører

Det var den 21. oktober i år at Dagbladet skrev at fem direktører i Utdanningsetaten i Oslo fikk en lønnsøkning i august.

En av dem fikk minst 10 prosent lønnsøkning. Det er i dag 28 direktører i etaten og gjennomsnittslønna for dem er om lag 1,1 millioner kroner.

Lærere i hovedstaden har reagert kraftig på lønnshoppene og i en sms som Dagbladet publiserte forrige uke kommer det frem at byråd Inga Marte Thorkildsen fryktet streik etter avisens artikler:

«Jeg er sterkt bekymra for at denne debatten om lederlønninger skal ende i streik blant lærerne. Det vil være katastrofe. Jeg setter pris på hjelp, vi trenger å være tydelige nå», skrev Thorkildsen til direktør i Utdanningsetaten, Marte Gerhardsen, den 22. oktober.

Kritikere har også anklaget leder for Utdanningsforbundet i Oslo, Aina Skjefstad, Andersen, for å ha gått sammen med direktøren og byråden om en felles mediestrategi, men det avviser UDF-lederen.

Les også: UDF-lederen i Oslo: – Har ikke stått i ledtog med byråd og utdanningsdirektøren

Konsulentbruk halvert

Konsulentbruk er også tema for høringen i januar.

Før helgen kunne Utdanningsnytt også fortelle at tall fra Utdanningsetaten viser at konsulentkostnadene i etaten ble mer enn halvert fra 2016 til 2017. Tall viser at direktørens lønnsutvikling også er bremset.

– Fra et konsulentbudsjett på over 50 millioner kroner i året under Høyre-byrådet, har vi gradvis trappet ned til 22 millioner det siste året. Vi jobber nå med å få konsulentbruken ytterligere ned og pålegger Utdanningsetaten kutt i det foreslåtte budsjettet for 2021, uttalte Thorkildsen da.

Powered by Labrador CMS