FHI: Maks 30 personer på sommeravslutninger utendørs

Folkehelseinstituttet anbefaler heller ikke i år store sommeravslutninger. - Avslutninger regnes som private sammenkomster, sier overlege i FHI. Men allerede til uka kan det komme nye regler.

Publisert Sist oppdatert

– Vi forstår behovet for en sommeravslutning for skoleelevene og barn i barnehager, sier overlege i Folkehelseinstituttet, Preben Aavitsland.

Skoler og barnehager har ventet på avklaring om det er lov å arrangere sommeravslutninger i år. I følge FHIs regler og anbefalinger er det tillat med store offentlige arrangement. Men avslutninger inngår ikke.

– Disse avslutningene regnes nå som private sammenkomster. Dermed er det strenge begrensninger på antall deltakere, inntil 20 innendørs og 30 utendørs, sier Aavitsland og understreker:

– Disse må da holdes klassevise eller gruppevis, slik at det er mulig å holde avstand.

Vurderer nye regler

Overlegen i Folkehelsieinstituttet minner om at det det fortsatt er smitte i samfunnet.

– De generelle rådene og reglene om å holde avstand, og begrense antall sosiale kontakter, gjelder fortsatt. Noen kommuner har strengere råd enn de nasjonale, og her kan det bli aktuelt å avlyse avslutninger før ferien, sier Aavitsland.

Han legger til at det er en fordel å holde disse arrangementene utendørs, der det er lettere å holde avstand og mindre smittefare.

Det er også fortsatt tre uker igjen til sommerferien, og det kan fremdeles komme endringer i smittevernreglene.

– Vi skal vurdere slike avslutningsarrangementer på nytt så det er mulig at reglene og rådene endres om kort tid, sier Aavitsland.

Les også: Tre Oslo-skoler rammet av smitte knyttet til russ

Jobber med avklaring

Helsedirektoratet opplyser til Utdanningsnytt at de også jobber med å få en avklaring på sommeravslutningsreglene.

"Vi jobber med et oppdrag om sommeravslutninger for skoler og barnehager," opplyser Helsedirektoratet.

Reglene og anbefalingene kan bli klare og offentliggjort neste uke.

Powered by Labrador CMS