Skjermdump fra elevrådsmøtet.

Her holder elevrådet ved Flå skole videomøte

I neste uke skal elevene ved Flå skole i Melhus bygge et tårn hjemme, ta bilde av det å og dele bildene med resten av skolen. Det bestemte elevrådet da de hadde videomøte fredag.

Publisert Sist oppdatert

– Elevrådet ved skolen er veldig aktivt, forteller adjunkt Gunhild Høvik.

– En gang i måneden arrangerer elevrådet en eller annen form for aktivitet – alt fra aktivitetsdag til ha med-dag og kinodag. De er kjempeflinke, forteller hun.

Men ettersom skolen er blitt stengt, måtte de tenke nytt for møtet rett før helgen. Da ble elevrådsmøtet også avholdt digitalt. Og temaet var hvor viktig det er å få til noe som skaper en fellesskapsfølelse nå.

– Etter en lang diskusjon landet de på å arrangere tårn-uke. Så nå oppfordrer elevrådet elevene til å bygge et tårn hjemme. Det kan bygges av hva som helst: Lego, av noe de finner hjemme, de kan gå ut å bygge tårn av snø eller et korthus-tårn. Her er det fantasien som råder, sier Høvik.

Elevene sender så bildene til Høvik som deler det på skolens Facebook-side.

– Ikke alle har en nabo

Elevrådet snakket også om hvor viktig det er at alle inkluderes. I et intervju med Utdanningsnytt forteller Røde Kors at de får mange henvendelser fra barn og unge som er ensomme for tiden.

– Barn får bare leke med en eller to faste venner. Hvis du ikke blir valgt, er det veldig sårt, sier Nelli Kongshaug, leder for Røde Kors sin hjelpetjeneste til barn og unge, "Kors på halsen". Hun oppfordrer lærere til å kartlegge at alle elevene har noen å være med.

Elevrådet ved Flå skole.

Ved Flå skole er de opptatt av nettopp dette.

– Det er alltid noen som ikke har så mange venner og nå er det spesielt viktig å ta kontakt. Å se alle. Vi bor i ei bygd med mye avstand så det er ikke alle som har en nabo de kan leke med, sier Høvik.

Gul hjemmeuke

Og skulle skolene forbli stengt til over påske har de en plan for de tradisjonelle påskeaktivitetene også.

– Hvert år i uka før påske arrangere vi gul uke. De er bekymret for om de går glipp av den, så det arrangerer vi i år uansett. Da skal alle ha noe gult på seg hver dag. Det kan være en hårstrikk, en sokk eller ei t-skjorte - bare det er gult, forteller Høvik.

Skolen bruker også ha en påskelunsj siste dag før påsken.

– Men den gjemmer vi til vi er tilbake igjen, sier hun.

Powered by Labrador CMS