Svensk skoleminister i hardt vær

Den unge svenske skoleministeren Gustav Fridolin (32) opplever en turbulent politisk karriere.

Han blir nå utfordret som talsperson for Miljöpartiet av Carl Schlyter som sitter både i Riksdagen og i EU-parlamentet.

Det har stormet kraftig rundt Miljöpartiet de siste ukene, og partiet har synkende oppslutning på meningsmålingene. I forrige uke måtte en av partiets statsråder, bostadsminister Mehmet Kaplan, forlate regjeringen. Flyktning- og asylpolitikken er et hett tema i diskusjonene som nå pågår i Miljöpartiet.

I tillegg til Gustav Fridolin, er det Miljöpartiets andre talsperson, Åsa Romson, som blir kraftig kritisert fra ulike hold i partiet. Om 14 dager skal Miljöpartiet i Sverige ha kongress.

Avisen Expressen skriver i dag at Schlyter kan være villig til å stille som motkandidat til Gustav Fridolin. For bare et par dager siden sa han at han ikke ville stille som motkandidat, men nå har han endret oppfatning, ifølge avisen. Det skal være den sterke støtten han har fått via blant annet sosiale medier som har fått ham til å endre oppfatning.

Miljøpartiet sitter i en mindretallsregjering sammen med Sosialdemokratene, med støtte fra Vänsterpartiet. Den borgerlige alliansen hadde regjeringsmakten i Sverige i to perioder fram til valget høsten 2014. Ingen av blokkene har hittil vært villige til å basere seg på støtte fra Sverigedemokraterna (SD).

Powered by Labrador CMS