Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet, i prat med Sonja Holterman og Paal Svendsen fra Utdanning under innspilling av podkasten Storefri under Arendalsuka. Foto: Nina Hulthin

– Mye som er viktigere enn skolemat

Utdanningsforbundets leder frykter at lærerne blir stående og smøre brødskiver, dersom politikerne blir enige om å innføre skolemat.

Publisert Sist oppdatert

Skolemat er den saken som har fått mest oppmerksomhet i valgkampen så langt. Arbeiderpartiet går blant annet til valg på at alle elever skal få et «sunt, enkelt og gratis skolemåltid». Det synes Utdanningsforbundets leder er feil prioritering.

– Dette er ikke den viktigste saken for lærerne. At alle elever trenger en utdannet lærer i klasserommet, burde politikerne snakke mer om, sier Steffen Handal.

– Skolematen får altfor mye oppmerksomhet, mener Handal.

I Utdannings podkast Storefri sier han at dersom han må prate om skolemat, er det tre ting som er viktig.

– Pengene skal tas fra helsebudsjettet, ikke skolens, lærerne skal ikke servere og maten må være forholdsvis enkel, sier Handal.

Handal er i Arendal denne uka deltar på flere arrangement i Arendalsuka. Han mener politikerne er veldig opptatt av skolen.

Podkasten finner du i iTunes her eller i Soundcloud her

– Sånn er det jo før hvert eneste valg. Skole er viktig for folk, og derfor også viktig for politikerne. Vi føler at vi blir lyttet til og at det er stor interesse for barnehage og skole, sier Handal.

I podkasten Storefri prater Utdanningsforbundets leder om hvilke saker som er viktige for lærerne og forbundet før valget 9. september.

I intervjuet med Handal viser vi til en undersøkelse gjort av Skolenes landsforbund. Den finner du her:

Andre podkasater fra Storefri:

Powered by Labrador CMS