Den lokale smittesituasjonen gjør at barnehager og skoler opp til ungdomsskolenivå i Oslo må fortsette på gult nivå, med blant annet inndeling i kohorter.

Fortsatt gult nivå for de yngste Oslo-elevene – grønt i VGS

Barnehagene og skolene opp til ungdomsskolenivå fortsetter på gult nivå i Oslo, mens elever på videregående skole får gå over til grønt nivå.

Regjeringen har nå bedt kommunene om selv å vurdere den lokale smittesituasjonen og tilpasse tiltakene deretter. Det er en god beslutning og et ansvar som Oslo kommune er beredt til å ta, sier Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune.

– Beslutningen vi nå har gjort, er basert på vurderinger av den lokale smittesituasjonen og faglige vurderinger knyttet til tiltaksnivå i skolen. Vi vil bruke neste uke på å se på helheten av konsekvensene i de nye nasjonale anbefalingene og smittesituasjonen i Oslo og vil deretter foreta nye vurderinger av tiltaksnivå i grunnskoler og barnehage, sier hun.

Grønt i Bergen

I Bergen nedjusterer man til grønt nivå for de yngste elevene, opplyser kommunen i en pressemelding.

– Vi har mottatt en klar faglig anbefaling fra smittevernoverlegen om å gå over til grønt nivå. I tillegg ligger antallet smittede i Bergen nå under landsgjennomsnittet, og den lokale smittesituasjonen tilsier ikke at vi har behov for strengere tiltak enn landet for øvrig, sier Endre Tvinnereim (Ap), som er byråd for barnehage, skole og idrett.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS