Elever skal massetestes etter påske

Etter påske skal studenter og elever i utsatte kommuner koronatestes systematisk hver uke, melder NRK.

Publisert Sist oppdatert

Norge har i løpet av de siste månedene sikret seg flere millioner hurtigtester. De vil blant annet bli brukt på elever og studenter, hvor smitten også er høyest.

– Vi ønsker i første omgang å masseteste studenter, elever på videregående skole og barneskoleelever i de kommunene der det er svært høye smittenivåer, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til NRK.

Les også: Vil teste 90.000 Oslo-elever i uka

Nakstad sier det er viktig å finne smitteførende barn og ungdommer før de rekker å smitte sine medelever og medstudenter.

– Da blir det lettere å holde skolene åpne uten stadig smittespredning og ledsagende karantene. Det vil også bidra til å redusere smittenivået i samfunnet fordi man samtidig får smittesporet i elevenes familier, sier han.

Helsedirektoratet ser også på andre måter å teste på i tiden fremover. Blant annet er en metode for hjemmetesting under utvikling.

Tester seg selv

I Vestland er elever og ansatte på to videregående skoler allerede i gang med hjemmetesting. De tester seg selv to ganger i uken med hurtigtest for å holde skolene åpne.

Ifølge Helse Vest, som har tatt initiativ til pilotprosjektet, har 85 prosent av elevene ved de to skolene valgt å delta. Da Utdanningsnytt skrev om prosjektet forrige uke var det tatt 901 hurtigtester. Blant dem var det ingen positive.

Prosjektet varer fram til sommeren.

Les også: Nå er ansatte i barnehagene på smittetoppen i Oslo

(©NTB)

Powered by Labrador CMS