Retningslinjer for bruk av kommentarfeltet hos Utdanningsnytt

Vi er glade for engasjement omkring innholdet vi publiserer. Vårt mål er at så mange som mulig vil delta i diskusjonene, dele sine erfaringer, lære og forstå. Da er vi avhengig av at alle utviser god folkeskikk.

Dette er retningslinjene du godtar når du deltar i diskusjonene. Disse gjelder på Utdanningsnytt.no og på våre kanaler i sosiale medier:

1. Hold deg til saken – og oppfør deg ordentlig.

Det er lov å være uenig, men vi fjerner innlegg med ufint språk eller banning. Ikke heng deg opp i andres rettskriving eller grammatikk heller. Hold det til å diskutere saken og begrunn gjerne dine meninger.

Vi godtar ikke alvorlige udokumenterte beskyldninger. Ei heller overdreven banning eller stygt språk. 

2. Null spamming eller overdreven lenking til annet innhold

Dette kan bli fjernet. Det samme gjelder reklame, gif-er, plakater eller innsamlingsaksjoner.

3. Vær deg selv!

Dersom vi mistenker at du opererer under falskt navn eller psevdonym kan kommentarene dine bli slettet. Det samme gjelder kommentarer fra ikke-personlige profiler, grupper eller sider.

4. Hold deg innenfor norsk lov!

Norsk lov gjelder også i våre kommentarfelt.

Dersom du fremsetter usanne påstander om at enkeltpersoner eller grupper har begått lovbrudd, vil din kommentar bli fjernet. Det samme gjelder kommentarer som inneholder ærekrenkelser, trusler eller hatefulle ytringer som rasisme, hets mot folkegrupper eller kjønnsdiskriminering. Du må også respektere opphavsretten og vi tillater ikke oppfordring til vold eller annen kriminalitet.

Husk at du har det juridiske ansvaret for det du skriver.

5. Utdanningsnytt følger reglene for god presseskikk.

Utdanningsnytt er medlem av Fagpressen og forpliktet av medienes felles etiske regelverk, Vær Varsom-plakaten. Det er vårt ansvar å fjerne innlegg som bryter med god presseskikk slik disse etiske reglene krever.

Dersom du ser brudd på noen av disse reglene i vårt kommentarfelt oppfordrer vi deg til å rapportere innlegget eller ta kontakt med redaksjonen på redaksjonen@utdanningsnytt.no.

Powered by Labrador CMS