Det skal også stilles krav til private barnehager om at det skal snakkes dansk og legges vekt på pedagogisk innhold om demokrati. NB. Personene på bildet har ingenting med artikkelen å gjøre. Illustrasjonsfoto: Utdanning

Danmarks regjering vil tvinge språksvake toåringer til barnehagen

Den danske regjeringen vil at kommunene skal språkteste toåringer. De som ikke er gode nok i dansk, risikerer redusert barnetrygd hvis de ikke takker ja til barnehageplass.

Undervisnings- og likestillingsminister Ellen Trane Nørby fra Venstre ønsker å stramme inn dagens ordning med testing av flerspråklige treåringer, skriver Jyllands-Posten.

– Vi har noen danske barn, som er danske statsborgere, som henger etter. Vi er nødt til å gripe inn og stille noen håndfaste krav for å sikre bedre integrering enn vi har oppnådd til nå, sier Nørby til avisen.

I dag blir barn ned i treårsalderen pålagt obligatorisk språkstimulering i 15 til 30 timer i uka. Nå vil Lars Løkke Rasmussens mindretallsregjering gjøre om ordningen til barnehageplass for toåringer 30 timer i uka, uavhengig av om barnas foreldre er hjemmeværende eller jobber.

Det skal også stilles krav til private barnehager om at det skal snakkes dansk og legges vekt på pedagogisk innhold om demokrati.

Dansk Folkeparti støtter forslaget. Det gjør også Socialistisk Folkeparti og Socialdemokraterne, men de går imot at kommunene skal kunne trekke barnetrygd hvis foreldrene ikke samtykker. De Radikale og Enhedslisten er imot å bruke tvang. (©NTB)

 

Powered by Labrador CMS