Rekordmange fullfører videregående opplæring

Aldri før har så mange fullført videregående opplæring som nå, viser nye tall fra SSB. – Vi går i riktig retning, sier kunnskapsminister Guri Melby (V).

Publisert

Blant dem som begynte i videregående opplæring i 2014, har nesten 80 prosent fullført videregående opplæring fem/seks år etterpå, viser ferske tall fra SSB.

Dette er en oppgang på 7,6 prosentpoeng fra 2006-kullet.

– Dette er veldig bra, og viser at vi beveger oss mot regjeringens mål som er at minst ni av ti skal fullføre videregående skole i 2030, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding.

Også blant innvandrere har fullføringen økt. Siden 2006 har andelen som fullfører blant innvandrere økt med over 10 prosentpoeng.

Melby mener det er viktig at så mange som mulig fullfører videregående for å stå bedre rustet til å få arbeid senere i livet. Og at fullføringsreformen vil bidra til dette.

Reformen ble vedtatt i Stortinget i starten av juni.

– Med Fullføringsreformen får alle elever rett til opplæring frem til de har fullført og bestått med studie- eller yrkeskompetanse. Dette vil gi ungdom som trenger mer tid og fleksibilitet i opplæringsløpet bedre muligheter til å fullføre. Unge og voksne som har brukt opp retten sin tidligere, vil få rett til å komme tilbake og prøve på nytt.

Les også: Kalte fullføringreformen et stort mageplask

(©NTB)

Powered by Labrador CMS