Kunnskapsminister Guri Melby.

Departementet vil la fagfornyelsen gå som planlagt

Kunnskapsdepartementet ønsker å rulle ut de nye læreplanene til høsten.

Publisert Sist oppdatert

– Slik vi vurderer det i dag, går fagfornyelsen som planlagt. Vi skjønner at det kan være krevende for skolene å forberede seg på å ta i bruk de nye læreplanene mens de håndterer koronasituasjonen, og i samarbeid med sektoren vil vi vurdere om det er gjennomførbart å følge den opprinnelige planen. Men mange har til nå uttrykt at fagfornyelsen er så godt forberedt i skolen at de ønsker å komme i gang med de nye planene til høsten, skriver statssekretær i Kunnskapsdepartementet Anja Johansen i en e-post til Utdanningsnytt.

Før påske ba Skolenes Landsforbund (SL) kunnskapsminister Guri Melby utsette fagfornyelsen med ett år. De hevder det er uforsvarlig å sette i gang en stor skolereform mens man står i koronakrisen.

Utspillet skapte debatt.

– Vil bli skuffet

En av dem som mener det vil være galt å utsette er førsteamanuensis ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning ved Universitetet i Oslo, Øystein Gilje. Han peker på at arbeidet med nye læreplanene henger sammen med andre prosesser, og at mange lærere og skoleledere venter med å komme i gang.

– Dersom skoler som ikke var godt i gang med å jobbe med fagfornyelsen i midten av mars skal diktere hva resten av Skole-Norge ønsker, så vil majoriteten av lærerne bli veldig skuffet, sier Gilje.

Leder for Utdanningsforbundet, Steffen Handal, har også sagt at han tror en utsettelse vil by på utfordringer, men mener man bør vurdere hvilket ambisjonsnivå man skal ha for innføringen av nye læreplaner til høsten.

– Kanskje vi skal de nye planene iverksettes fra høsten noen steder, mens vi utsetter for andre deler av skolen, eller kanskje vi bø ha en to-årig innføringsperiode, sier Handal.

Powered by Labrador CMS