Frps Roy Steffensen mener Stortinget bør vente med å ta en avgjørelse om vårens eksamen.
Frps Roy Steffensen mener Stortinget bør vente med å ta en avgjørelse om vårens eksamen.

Frp vil vente med å avlyse vårens eksamen

Frp vil foreløpig ikke gå inn for at vårens eksamener blir avlyst. De ber kunnskapsminister Guri Melby (V) gå flere runder med skoleorganisasjonene.

Publisert

– Tradisjonelt står Frp stødig på at eksamen er verdifullt, for både elever og det norske skolesystemet. Frp mener det er galt at Stortinget skal fatte en beslutning om å avlyse eksamen allerede første uken i februar, sier Roy Steffensen (Frp), leder av utdanningskomiteen på Stortinget, til TV 2.

Steffensen sier at det finnes gode argumenter for å avlyse eksamen, og at ulike læringssituasjoner rundt i landet gjør at de vil ha forståelse for at Melby velger å avlyse sentralgitte eksamener. Frp forventer derimot at det legges til rette for tilpassede eksamener.

– Dette er imidlertid komplisert materiale, og Frp mener at slike avveininger ikke skal gjøres mellom partiene på et møterom i Stortinget, men at kunnskapsministeren i samråd med sektoren og fagfolkene i departement og direktorat finner en løsning som både elever og lærere kan leve med, sier Steffensen.

Les også: Derfor bør eksamen i videregående skole avlyses i år

Delte meninger

Ap, SV, Rødt og MDG er blant partiene som krever at eksamen avlyses, mens flere andre partier er i tenkeboksen. Høyre skal være skeptisk til at alle eksamener avlyses.

Lærerorganisasjoner har på sin side bedt kunnskapsministeren om å droppe vårens eksamener. Utdanningsforbundet mener det viktigste nå er å prioritere god undervisning og en grundig standpunktvurdering.

– Eksamen er en viktig del av sluttvurderingen i norsk skole. Men nå veier hensynet til forutsigbarhet for elever, lærere og ledere tyngst, sa leder Steffen Handal før helgen.

Guri Melby sa tirsdag til TV 2 at hun vil ta en avgjørelse så raskt det er mulig.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS