Melby vil prioritere eksamen for privatister og enkelte på yrkesfag

Kunnskapsminister Guri Melby (V) kommer til å prioritere privatister og sier de må få tatt eksamen i år. Høyre er skeptisk til avlysning, ifølge TV 2.

– De har ikke noe annet grunnlag for vitnemål, så de må ta eksamen. Så er det en del elever på yrkesfag som må ha eksamen for å komme seg videre. Det skal vi også legge til rette for, sier Melby til TV 2.

Alt annet er foreløpig til vurdering, men en beslutning kommer så raskt det er mulig.

En rekke aktører har den siste tiden krevd at eksamen helt eller delvis avlyses som følge av koronasituasjonen. Ap, SV, Rødt og MDG er blant partiene som krever at eksamen avlyses, mens flere andre partier er i tenkeboksen.

Les denne: Utdanningsforbundet ber Melby avlyse eksamen

TV 2 er kjent med at Høyre i regjering er skeptisk til å avlyse alle eksamener. Utdanningspolitisk talsperson Kent Gudmundsen ønsker å finne en løsning der ikke alle eksamener avlyses.

– Vi anerkjenner at vi er i en ekstraordinær situasjon og at vi derfor ikke kan gjennomføre alle eksamener som vanlig. Samtidig er vi urolige for at vi så tidlig i skoleåret skal forhaste oss og avlyse alt. Det må være mulig å finne en god mellomløsning, sier Gudmundsen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS