Kunnskapsminister Guri Melby.
Kunnskapsminister Guri Melby.

Kommunene får millioner til innkjøp av nye læremidler

Norske kommuner får nå utbetalt 170 millioner kroner til nye læremidler til fagfornyelsen, og 60 millioner til innkjøp av digitale læremidler.

Publisert

I en pressemelding skriver departementet at stengingen av landets skoler på grunn av korona, har gjort at behovet for å kjøpe inn digitale læremidler har økt.

– Selv om mange læremiddelprodusenter har lagt ut sine læremidler gratis som en del av dugnaden, kan vi ikke satse på gratis tilgang over tid. Læremiddelbransjen trenger også inntekter for å overleve krisen. Disse midlene vil derfor komme ekstra godt med for mange kommuner akkurat nå, og gjøre situasjonen litt enklere, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding.

I Statsbudsjettet for 2020 bevilget Stortinget 170 millioner kroner til å dekke merutgifter kommunene har til innkjøp av nye læremidler til i forbindelse med at nye læreplaner rulles ut i skolen til høsten. Det er disse midlene kommunene nå får utbetalt til påske. n.

– Den situasjonen vi er i gjør at mange kommuner må tenke nytt om hvilke læremidler de vil kjøpe inn. Det er selvsagt mulig for kommunene å bruke disse midlene til å kjøpe for eksempel digitale læremidler allerede denne våren, selv om de nye læreplanene ikke trer i kraft før til høsten, sier Melby i pressemeldingen.

Tilskudd til innkjøp

I tillegg ligger det 60 millioner til innkjøp av digitale læremidler inn i satsingen Den teknologiske skolesekken. Nå gjør departementet det mulig for kommunene å komme i gang med innkjøpsprosessen så tidlig som mulig.

– På Utdanningsdirektoratets nettsted Udir.no er det en oversikt med hundrevis digitale læremidler som inngår i ordningen. Mange av disse læremidlene er nye nå til fagfornyelsen, sier Guri Melby.

Powered by Labrador CMS