Jeg kjenner på en frustrasjon

Debatt: Kan alle som jobber tett på og med mennesker, i såkalt samfunnskritiske yrker med krav om nærkontakt, snart trekke kølapp og vurderes for vaksine?

Publisert Sist oppdatert

Synes ikke det er alt for mye forlangt av yrkesgrupper som har drevet med dugnadsarbeid langt utover arbeidstid i et år nå, uten noe annet smittevernutstyr enn munnbind betalt av egen lomme.

På ungdomsskolen og i videregående har vi til en viss grad mulighet for å holde avstand, men hva med alle som må trøste gråtende og snørrete barn, og som ikke bare er veldig slitne, men nå også syke?

Jeg mener absolutt at det er viktig at alle som jobber med barn og unge skal være tilstede for dem fysisk, og ser selv hver dag alvorlige konsekvenser av stengte skoler i min todelte stilling som rådgiver og lærer.

Les også. Thorkildsen: Frykter ras av sykemeldinger og langvarig stenging av barnehager

Elever som ikke vet hvor lenge de orker mer, står fremdeles i kø hos BuP. Og det er tungt nå, tyngre enn noen gang faktisk, å skulle holde et skip uten retning og vind i ryggen flytende, med en gjeng desperate passasjerer, som en etter en bare vil hoppe.

Etter måneder og uker med hundrevis av nærkontakter på jobb frem mot siste nedstenging, utallige corona-tester, og etter å ha avstått fra mye av det lille samværet som er lov innenfor reglene, i frykt for å bli superspreder selv, går jeg og mange med meg inn i nok en helg med høye skuldre og alvorlige saker i hodet og på pulten.

Les også: Høyre foreslår massetesting av lærere og ansatte i barnehager i Oslo

Jeg kjenner på frykt og frustrasjon, både på kort og lengre sikt.

For alle de sårbare barna som det snakkes og snakkes om fra alle hold, og som alle plutselig har blitt så bekymret for, som om de var et helt nytt fenomen.

Vi som jobber på skoler og i barnehager vet hvem de er og hva de sliter med. Vi snakker med dem og jobber med dem hver eneste dag. De var der før Covid også, men nå er de i flertall, uten at ressursene har økt tilsvarende.

Så lykke til med valget da, alle dere som plutselig ble så bekymret for konsekvensene av pandemien på barn og unge psykiske helse, kombinert med en varslet lærer-/barnehagelærerflukt.

Kos dere med sushi på hytta i helgen sammen med storfamilien, og husk 2-meteren!

Powered by Labrador CMS