Asker kommune sier de ser alvorlig på saker der ansatte publiserer bilder eller videoer av barn.
Asker kommune sier de ser alvorlig på saker der ansatte publiserer bilder eller videoer av barn.

Vikar publiserte video av barnehagebarn på Tik Tok – fikk skriftlig advarsel

Saken er også rutinemessing meldt inn til Datatilsynet.

Publisert Sist oppdatert

I starten av juni la en vikar i en en Asker-barnehage ut et videoklipp på sin Tik Tok-profil.

Det skriver Røyken og Hurums avis. Ifølge lokalavisen viste videoen barnehagebarn i vanlig lek, og i avviksmeldingen kommunen rutinemessig sendte Datatilsynet kommer det frem at den ikke var krenkende for barna. Filmen lå ute i to timer før den ble slettet fra Tik Tok og vikarens telefon.

I etterkant møtte kommunen med vikarens vikarbyrå. Der ble det tatt opp at det er behov for mer opplæring om det å ta bilder og film i en barnehage. Vikaren fikk også en skriftlig advarsel.

Kommunen oppgir til Røyken og Hurum avis at de ser alvorlig på at ansatte legger ut bilder og filmer av barn i sosiale medier. Kommunen har klare føringer på at bilder og filmer av barn ikke skal deles, med mindre foreldre og barna selv har gitt samtykke.

– På bakgrunn av denne saken, er disse føringene gjentatt overfor alle de kommunale og private barnehageeierne. Vi tar barnas personvern på alvor, og arbeider aktivt for å beskytte deres personopplysninger, sier avdelingsleder for kvalitet og forvaltning i Asker kommune, Kristian Olav Mørch til Røyen og Hurum avis.

Powered by Labrador CMS