Asker kommune sier de ser alvorlig på saker der ansatte publiserer bilder eller videoer av barn.

Vikar publiserte video av barnehagebarn på Tik Tok – fikk skriftlig advarsel

Saken er også rutinemessing meldt inn til Datatilsynet.

Publisert Sist oppdatert

I starten av juni la en vikar i en en Asker-barnehage ut et videoklipp på sin Tik Tok-profil.

Det skriver Røyken og Hurums avis. Ifølge lokalavisen viste videoen barnehagebarn i vanlig lek, og i avviksmeldingen kommunen rutinemessig sendte Datatilsynet kommer det frem at den ikke var krenkende for barna. Filmen lå ute i to timer før den ble slettet fra Tik Tok og vikarens telefon.

I etterkant møtte kommunen med vikarens vikarbyrå. Der ble det tatt opp at det er behov for mer opplæring om det å ta bilder og film i en barnehage. Vikaren fikk også en skriftlig advarsel.

Kommunen oppgir til Røyken og Hurum avis at de ser alvorlig på at ansatte legger ut bilder og filmer av barn i sosiale medier. Kommunen har klare føringer på at bilder og filmer av barn ikke skal deles, med mindre foreldre og barna selv har gitt samtykke.

– På bakgrunn av denne saken, er disse føringene gjentatt overfor alle de kommunale og private barnehageeierne. Vi tar barnas personvern på alvor, og arbeider aktivt for å beskytte deres personopplysninger, sier avdelingsleder for kvalitet og forvaltning i Asker kommune, Kristian Olav Mørch til Røyen og Hurum avis.

Powered by Labrador CMS