Talibans utenriksminister Amir Khan Muttaqi.

Taliban-topp sier de i prinsippet er for å la jenter ta utdanning

Afghanistans nye utenriksminister, Taliban-toppen Amir Khan Muttaqi, sier bevegelsen har lært og at de vil gi kvinner mulighet til å utdanne seg og få en jobb.

Publisert

I store deler av Afghanistan er jenter mellom sjuende og tolvte klasse blitt nektet å gå på skolen siden Taliban tok makten. Taliban har uttalt at det tar tid å skape et kjønnsdelt skolevesen.

Sist Taliban styrte Afghanistan, fra 1996 til 2001, ble jenter nektet å gå på skolen.

– Vi har gjort framskritt i administrasjonen og i politikken. Med hver dag som går, vil vi få mer erfaring og gjøre større framskritt, sier Muttaqi.

Han viser til at jenter får gå på skole i ti av landets 34 provinser og at kvinner som jobbet i helsevesenet, har fått fortsette i jobbene sine.

– Dette viser at vi i prinsippet ønsker at kvinner skal delta, sier han.

Muttaqi sier også at Taliban ønsker gode forhold til alle land i verden og ikke har noen problemer med USA. Han ber Washington og andre land gi Taliban tilgang til midler som er blitt frosset. Det skal dreie seg om opp mot 10 milliarder dollar.

– Sanksjoner mot Afghanistan vil ikke tjene noen nytte. Å gjøre Afghanistan ustabilt eller svekke myndighetene, er ikke i noens interesse, sier Muttaqi.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS