– Foreldre og skattebetalere kan ikke akseptere at midler misbrukes av private barnehageeiere på denne måten, mener Terje Morstøl som leder Samarbeidsutvalget i 100meterskogen barnehage. Foto: Privat.
– Foreldre og skattebetalere kan ikke akseptere at midler misbrukes av private barnehageeiere på denne måten, mener Terje Morstøl som leder Samarbeidsutvalget i 100meterskogen barnehage. Foto: Privat.

Forelder mener millionkravet mot barnehageeier burde vært langt høyere

SU-lederen i 100meterskogen barnehage er glad for millionkravet mot barnehageeieren. – Pengene skulle ha kommet barna til gode, sier Terje Morstøl.

Publisert

Morstøl leder Samarbeidsutvalget (SU) i 100meterskogen barnehage i bydel Nordre Aker i Oslo. Foreldrene i barnehagene har i lengre tid vært bekymret for eierens bruk av barnehagepenger. Kommunen har nå hatt økonomisk tilsyn med barnehagen, blant annet på bakgrunn av bekymringsmeldinger fra foreldrene.

Tilsynet konkluderer med at de mener eier Irina Jonsson har tatt ut for mye penger gjennom lønn og husleie i årene 2015 og 2016. De krever dermed over 1,5 millioner kroner tilbakebetalt.

– Etter å ha lest gjennom den endelige tilsynsrapporten er vi som foreldre glade for at kommunen har bekreftet vår mistanke om at Irina Jonsson har tatt ut millionbeløp til seg selv, penger som skulle kommet barna til gode, skriver Morstøl i en e-post.

– Burde undersøkt flere år

Jonsson har drevet 100meterskogen barnehage siden 2009. Morstøl mener kommunen burde undersøkt alle årene hun har drevet barnehagen. Regnskapene viser at lønn til eier og husleieutgiftene i det meste av perioden har ligget over det nivået kommunen nå mener er greit.

– Mye tyder på at hun har drevet med samme økonomiske mislighold alle disse årene, skriver Morstøl.

Han mener det sannsynligvis er snakk om et relativt høyt millionbeløp, hvis man ser alle årene under ett.

– Det føles da som en hån mot foreldre og skattebetalere i Oslo kommune at hun kun må tilbakebetale en brøkdel av dette. Foreldre og skattebetalere kan ikke akseptere at midler misbrukes av private barnehageeiere på denne måten, skriver Morstøl.

– Har fortsatt på samme vis

Han undrer seg over hvorfor kommunen ikke også har ettergått årene 2017 og 2018, ettersom han mener regnskapene tyder på at eieren har fortsatt på samme vis også i disse årene.

– Slik det er i dag er praksisen at når du blir tatt, må du kun tilbakebetale en brøkdel av det du ulovlig har tilegnet deg, skriver Morstøl.

Powered by Labrador CMS