PBL-direktør Anne Lindboe.

Pensjonskutt for private barnehager blir reversert

Fremskrittspartiet har i budsjettforhandlingene fått gjennomslag for å reversere kuttet i pensjonstilskudd til private barnehager som regjeringen foreslo.

Publisert

Avtalen ble lagt fram tirsdag kveld.

Samtidig skal kapitaltilskuddet til private barnehager videreføres på årets nivå, i utgangspunktet for første halvår 2021.

Frp har også fått gjennomslag for at det skal nedsettes et hurtigarbeidende utvalg, der blant andre KS og Private Barnehagers Landsforbund skal delta, for på utrede finansieringen av private barnehager.

Ville kutte 350 millioner

I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2021 heter det at de vil redusere pensjonstilskuddet med 350 millioner kroner. Da statsbudsjettet ble lagt frem i starten av oktober begrunnet kunnskapsminister Guri Melby kuttet med at 94 prosent av barnehagene har fått mer penger enn de har i pensjonsutgifter.

Men både arbeidstaker- og arbeidsgiversiden, med blant annet PBL og UDF, mener at regjeringen bruker gale tall. I begynnelsen av november møtte de med kunnskapsministeren for å legge frem sin sak. De er godt fornøyd med at Frp nå har sikret at det varslede kuttet nå reverseres.

– Dette er veldig, veldig gledelig. Det er mange hundre millioner kroner i tilskudd som har stått på spill for private barnehager nå i høst. Barnehager over hele landet har vært bekymret for tilbudet til barna og egen fremtid. Så når kuttene stoppes, er det en stor nyhet som vil glede svært mange foreldre, ansatte og barnehageeiere der ute, sier administrerende direktør Anne Lindboe i PBL i en uttalelse på PBLs hjemmesider.

– Den gode tjenestepensjonen til de ansatte i de private barnehagene er dermed sikret, twitret Utdanningsforbundets nestleder Terje Skyvulstad tirsdag kveld.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS