Simon Malkenes har sagt opp sin stilling ved Ulsrud videregående skole i Oslo. Foto: Marianne Ruud
Simon Malkenes har sagt opp sin stilling ved Ulsrud videregående skole i Oslo. Foto: Marianne Ruud

Malkenes har sagt opp stillingen ved Ulsrud skole

Simon Malkenes har sagt opp sin stilling ved Ulsrud videregående, etter at han fikk avslag på søknaden om forlenget permisjon.

Publisert

Det melder Malkenes selv på Facebook tirsdag morgen. 

«I februar i fjor søkte jeg om permisjon uvitende om hva som var i vente. Etter purring fikk jeg permisjonen innvilget i mai. Etter alt som har skjedd føler jeg meg ikke klar til å gå tilbake til Ulsrud enda. Jeg søkte derfor om forlenget permisjon i et år til. Det ble avslått av rektor», skriver han.

 

 Debatt om ytringskulturen

Simon Malkenes ble kjent for offentligheten da han den 5. mars i fjor deltok i en debatt på Dagsnytt 18 i NRK om virkningene karakterbasert inntak i Osloskolen og såkalt stykkprisfinansiering av elevplasser. På spørsmål fra programleder Fredrik Solvang beskrev Malkenes skoletimen slik: «B banner og roper. M vandrer. R har ikke gjort noe hittil i dag.» Det vekket sterke reaksjoner hos skoleledelsen ved Ulsrud videregående, som satte i gang forundersøkelser til en personalsak.

Noen personalsak ble det aldri, men hendelsene førte derimot til en stor debatt om lærernes ytringsfrihet, og ledelseskulturen i Oslo-skolen. Det ble også klart at det var en konflikt mellom politisk ledelse og Utdanningsetaten i Oslo. 

Den endte i at byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) instruerte Utdanningsetaten om å styrke ytringskulturen i Oslo-skolen. Daværende utdanningsdirektør Astrid Søgnen ble også fjernet fra stillingen

 

Malkenes ble i fjor tildelt Fritt Ords Honnør for sitt skolepolitiske engasjement. For tiden jobber Malkenes ved Bremanger ungdomsskole i Sogn og Fjordane. 

Powered by Labrador CMS