Therese Thyness Fagerhaug er forhandlingsleder for Unio Oslo og leder i Utdannigsforbundet Oslo.

Unio Oslo krever høyere ramme enn frontfaget

Unio Oslo krever at de med lengst utdanning må prioriteres i årets lønnsoppgjør og vil ha lønnsmessige tiltak tilpasset skoleverket.

Publisert

– I de siste tariffoppgjørene har det vært en lavtlønnsprofil i Oslo kommune. Unios medlemmer har ikke fått uttelling for den kompetansen og det ansvaret de har. Dette har gått mest utover skoleverket, sier leder for Unio Oslo kommune, Therese Thyness Fagerhaug i en pressemelding.

Onsdag gikk startskuddet for lønnsoppgjøret i Oslo kommune. Unio Oslo listet opp sine fire hovedkrav:

  • Reallønnsvekst med et prosentvis generelt tillegg på lønnstabellen til alle
  • Særskilte lønnsmessige tiltak med en prioritering av dem med høyskole- og universitetsutdanning
  • Lønnsmessige tiltak tilpasset skoleverket
  • Endring av godtgjørelse for særskilt arbeidstid i Overenskomstens del A § 9.7 (kveld/natt) og § 10.2 (lørdag og søndag)

De argumenterer med at Oslo kommune har store utfordringer med å rekruttere og beholde ansatte i helse- veldferds- og utdanningssektoren.

– Vi vet at lønn er et sentralt virkemiddel for å sikre riktig og nødvendig kompetanse. Det er derfor viktig for oss at lønnsutviklingen i Oslo kommune må være høyere enn i privat sektor for å kompensere for etterslepet fra de siste to årene. Det ansvaret og den kompetansen Unios medlemsgrupper har, må gjenspeiles i lønn, sier Thyness Fagerhaug.

Powered by Labrador CMS