Halvparten av elevene på videregående skole foretrekker å lese læreboka på papir snarere enn digitalt, viser fersk undersøkelse. Foto: Pixabay

Studie: Én av to elever på videregående foretrekker papir

Halvparten av elevene på videregående skole foretrekker å lese læreboka på papir snarere enn digitalt, viser fersk undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Samtidig svarer 18,2 prosent av de spurte at de er uenig eller helt uenig i at de lærer bedre ved å lese på papir enn digitalt, mens 31,9 prosent ikke har noen mening, skriver Klassekampen onsdag.

43 prosent av videregående elevene svarer dessuten at de lærer bedre ved å notere med penn og papir, mens tilsvarende andel blant 7.-klassingene er 21 prosent.

Undersøkelsen avdekker samtidig at det er de eldste elevene som bruker mest tid på datamaskinen, og dessuten opplever å bli mest forstyrret.

«Monitor 2019» er gjennomført av Sintef på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet. Innsamling av data ble gjort i perioden mai til august i år, og 3.440 elever på 4., 7. og 9. trinn og VG2 (studiespesialisering) ved 155 skoler i hele landet deltok. (©NTB)

Powered by Labrador CMS