Bjøråsen skole i Groruddalen i Oslo er stengt på grunn av det store utbruddet av koronaviruset.
Bjøråsen skole i Groruddalen i Oslo er stengt på grunn av det store utbruddet av koronaviruset.

Oslo-rektor ønsker skolestenging

Rektor Rachid Sealiti ved den koronastengte Bjøråsen skole i Oslo mener det vil være klokt å stenge skolene en periode for å få oversikt over smittesituasjonen.

– Det har vært veldig krevende å ha elevene på skolen. De føler seg utrygge, sier rektor Rachid Sealiti ved Bjøråsen skole til NRK.

I uke 10 ble over 5.000 elever i Osloskolen satt i karantene. Bjøråsen skole på Romsås måtte stenge etter å ha registrert smitte på sju av ti trinn. Sealiti forteller at situasjonen på skolene i bydel Grorud er uoversiktlig.

– Jeg har kontakt med rektorene i Grorud og de føler på det samme, og er i samme situasjon som oss. Jeg tror nok at de ønsker nedstenging av skoler for å bedre oversikt og kontroll.

Etter det NRK erfarer går det mot at skolene i Oslo stenges fra onsdag. Det diskuteres visstnok om de yngste barna fortsatt skal få møte på skolen, og trolig vil barnehager fortsatt holdes åpne.

Les også: Redd Barna advarer mot skolestenging i Oslo

Rett til et trygt arbeidsmiljø

Leder for Utdanningsforbundet i Oslo, Aina Skjefstad Andersen, sier til NTB at hun mener beslutningstakerne i hovedstaden ikke har greid å balansere elevenes og lærernes interesser de siste månedene.

– Jeg opplever at det har vært et sterkt fokus på elevenes rett til opplæring. Vi er også veldig opptatt av det, men skulle ønske at de ansattes rett til et trygt og godt arbeidsmiljø fikk et større fokus og mer oppmerksomhet, sier hun.

Til Utdanningsnytt er Skjefstad klar på at de forventer at byrådet tar hensyn til at de ansatte har rett på en trygg arbeidssituasjon.

– Mener du det vil være riktig å stenge skoler og barnehager nå?

– Jeg er ikke smitteekspert, men utrygge lærere gagner verken arbeidsmiljø eller elevenes læringsmiljø. Vi må imidlertid forholde oss til helsemyndighetene og myndighetene, men er selvfølgelig opptatt av at hensynet til de ansattes arbeidsmiljø og arbeidsmiljølovens bestemmelser også trekkes med i vurderingene til byrådet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS