Skoler kan igjen bli stengt i hovestaden.

PRESSEKONFERANSE I DAG KL 18:30

NRK erfarer: Stenger skolene i Oslo fra onsdag

Ifølge kilder NRK har snakket med blir det nye runde med hjemmeundervisning i hovedstaden.

Publisert Sist oppdatert

NRK skriver at kilder oppgir til dem at skoler i hovedstaden blir stengt fra onsdag. Stengingen skal ikke gjelde barnehagene. Det diskuteres også ifølge NRK om skolene kan holdes åpent for de aller yngste elevene.

Det er ventet at avgjørelsen blir kjent i ettermiddag.

– Vi følger spent med på hva byrådet i Oslo bestemmer seg for, sier leder for Utdanningsforbundet i Oslo, Aina Skjefstad Andersen.

– Mange av våre medlemmer er bekymret for smitteutviklingen, spesielt med det muterte viruset. Smitten øker blant barn og unge, det er klart at det utgjør en risiko for de ansatte, mener hun.

Les også: Barn og unge i Oslo trenger PP-tjenesten

Til NTB sier Skjefstad Andersen at byens beslutningstakere ikke har greid å balansere elevenes og lærernes interesser de siste månedene.

– Jeg opplever at det har vært et sterkt fokus på elevenes rett til opplæring. Vi er også veldig opptatt av det, men skulle ønske at de ansattes rett til et trygt og godt arbeidsmiljø fikk et større fokus og mer oppmerksomhet. Vi opplever at de ikke har greid å balansere disse hensynene, sier hun.

Til Utdanningsnytt er Oslos UDF-leder klar på at de forventer at byrådet tar hensyn til at de ansatte har rett på en trygg arbeidssituasjon.

– Mener du det vil være riktig å stenge skoler og barnehager nå?

– Jeg er ikke smitteekspert, men utrygge lærere gagner verken arbeidsmiljø eller elevenes læringsmiljø. Vi må imidlertid forholde oss til helsemyndighetene og myndighetene, men er selvfølgelig opptatt av at hensynet til de ansattes arbeidsmiljø og arbeidsmiljølovens bestemmelser også trekkes med i vurderingene til byrådet.

I krisemøte

Søndag varslet byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), strengere tiltak i hovedstaden. Et av tiltakene de vurderer er å stenge barnehager og skoler frem til påske.

– Vi er nødt til å stoppe smitten og sette inn de tiltakene som er nødvendig for å ta tilbake kontrollen, sier han. Byrådet har nå bedt om faglige råd for hvilke tiltak det kan være, uttalte Johansen.

Ifølge VG er alle kommunene i Oslo og Viken innkalt til et møte om smitteutviklingen og tiltak i regionen.

Etter hva Utdanningsnytt erfarer vil det bli en pressekonferanse om nye Oslo-tiltak i ettermiddag.

Powered by Labrador CMS