Alle skoler i Nordre Follo er satt på rødt nivå.

Rødt nivå på alle skoletrinn i Nordre Follo: – Nå har stormen kommet

Nordre Follo kommune innfører rødt nivå på barneskolen, ungdomsskolen og i videregående til over påske.

Det besluttet formannskapet i et møte mandag kveld, skriver Østlandets Blad. Det nye tiltaksnivået innføres umiddelbart og gjelder til 9. april. I barnehagene er det fortsatt gult nivå.

Det var meldt om 33 nye smittetilfeller mandag da kommunen tok avgjørelsen. Tidligere i vinter stengte hele kommunen ned etter et utbrudd av den muterte virusvarianten som nå dominerer på Østlandet.

– Jeg kan si at stormen nå har kommet. Det er 33 meldte tilfeller så langt i dag, og dagen er ennå ikke over, så dette er en alvorlig situasjon, sa kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold i mandagens møte i formannskapet skriver NTB.

Les også: 19 nye koronatilfeller i Stord – nå blir det hjemmeundervisning

Stengte ned

Nordre Follo har vært hardt rammet av koronapandemien.

I slutten av januar stengte kommunen ned etter utbrudd av den britiske varianten av koronaviruset. Skoler og barnehager ble stengt og det ble også innført forbud mot at lærere fra Nordre Follo kunne dra på jobb i andre kommuner.

I midten av februar meldte imidlertid kommunen at de mente å ha fått kontroll på utbruddet. Da skoler og barnehager ble satt tilbake til gult nivå den 18. februar hadde 13 skoler og flere barnehager vært berørt smitteutbruddet.

Nå har smitten igjen blusset opp.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS