Lærere som er bosatt i Nordre Follo får ikke dra på jobb i nabokommunene, f.eks. Ås kommune.

Lærere fra Nordre Follo får ikke dra på jobb i andre kommuner

Lærere som er bosatt i Nordre Follo og som jobber i andre kommuner, får ikke lov å dra på jobb. Det har Ås kommune funnet en løsning på.

Publisert Sist oppdatert

Fokus de siste dagene har vært på Viken-kommunen Nordre Follo, som er slått sammen av kommunene Ski og Oppegård. Søndag ettermiddag var det kjent at det er påvist til sammen 17 tilfeller av det britiske virusmutasjonen i kommunen.

En av nabokommunene, Ås, følger situasjonen tett og har nå bestemt å holde digitalundervisning ut uka fordi det er mange lærere som bor i Nordre Follo. Mandag er alt stengt, men resten av uka må altså alle elevene holde seg hjemme med hjemmeundervisning.

– Vi har mange som bor i Nordre Follo, og da kan vi bruke de på mer eller mindre vanlig måte i den digitale undervisningen, sier ordfører Ola Nordal (Ap) til NRK.

Det vil fortsatt være fysisk undervisning for barn med foreldre som har samfunnskritiske jobber.

Lærere reagerer: Gikk fra rødt til gult nivå da reglene ble strengere

I Nordre Follo er skolene stengt til og med onsdag. Ett av de 17 smittetilfellene av det britiske muterte viruset er knyttet til en barnehage i Nordre Follo, bekrefter kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold .

Kommunen venter på flere prøvesvar i løpet av søndag kveld og mandagen.

– Da vil vi vite mer om hvordan spredningen eventuelt er regionalt, sa hun, ifølge NTB.

Kommunen har fått mange spørsmål om hvordan barnefamilier skal forholde seg og om barn kan treffe andre barn fra samme kohort. Kommuneoverlegen sier man bør gjøre en vurdering.

– Vi har et kjent UK-utbrudd, et kjent smittetilfelle i barnehagealder hos barn. Jeg vil påpeke at man er litt bevisst på kontakt før det kommer videre avklaring, sa hun.

Powered by Labrador CMS