Stavanger-elever får standpunktkarakterer til tross for lærerstreiken

Tiendeklassinger på flere Stavanger-skoler får standpunktkarakter, til tross for lærerstreiken. I Tønsberg og Porsgrunn må nå alle skoler stenge.

Publisert

Tirsdag ble det gitt en rekke dispensasjoner til lærere i stavangeskolene slik at de kan sette standpunktkarakter, skriver Stavanger Aftenblad.

Elevene fryktet forsinket opptak til videregående skole, eller en søknad som måtte basere seg på karakteren fra jul, men får nå bruke standpunktkarakter.

– Mange elever har jobbet veldig hardt for å få mest mulig ut av dette året, da er det viktig at vi får alt med i vurderingsgrunnlaget, sier skolesjef Jørn Pedersen i Stavanger.

Fra onsdag morgen tok Unio kommune ut over 13.300 flere i streik, mens Unio Oslo kommune har tatt ut over over 1200 flere i streik. Tre nye kommuner blir berørt, ifølge unio.no. Lektorlaget kan bli med i streiken fra 7. juni.

Stenger alle skoler

I noen kommuner må nå alle skoler stenges. I Tønsberg og Porsgrunn er så og si alle lærere tatt ut i streik og dermed er det ikke mulig å opprettholde undervisningen, opplyser Espen Irving Riiser, kommunalsjef for oppvekst og læring i Tønsberg kommune til NRK.

Det betyr at over 6.000 elever i Tønsberg mister undervisningen.

– Det beklager vi, men streik er en av samfunnets spilleregler. Dette er en sentral konflikt og noe vi bare må forholde oss til. Det er ikke så mye vi får gjort lokalt, sier Riiser.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS