Forslag om færre nasjonale prøver i Danmark

- Gi gode kommuner fem års pause fra de nasjonale prøvene, foreslår Pernille Rosenkrantz-Theil fra Sosialdemokratene. Hun får støtte fra lederen i Danmarks Lærerforening.

Hun fikk støtte fra Anders Bondo Christensen, leder for Danmarks Lærerforening (DLF). 

- I stedet for at alle elever testes årlig, bør man konsentrere seg om å måle de kommunene som ikke oppfyller kravene, sa Pernille Rosenkrantz-Theil i en debatt med Anders Bondo Christensen siste uke. Begge deltok på et folkemøte på Møn. Det skriver fagbladet Folkeskolen. 

- I stedet for å bli diktert ovenfra hvordan du skal måles og hva du skal måles i, bør forslagene komme nedenfra og deretter godkjennes ovenfra, sa Anders Bondo Christensen i debatten om lærernes innflytelse på eget arbeid. 

Forslagene fra Rosenkrantz-Theil og Bondo Christensen er et oppgjør med "forvaltningsregimet" som har vunnet terreng i offentlig sektor. 

I stedet for å ha obligatoriske nasjonale prøver i alle kommuner, trenger du bare å måle de kommunene som de siste tre årene ikke har levd opp til forventningene, mener de to. 

- Vi vet veldig godt hvilke kommuner som ikke leverer på de enkelte forvaltningsområdene. Kanskje bør man overlate 80 prosent av kommunene til seg selv, sa den sosialdemokratiske politikeren. 

- Har du levert på de nasjonale prøvene i tre år på rad, så trenger vi ikke høre mer fra deg i løpet av de neste fem årene, sa Pernille Rosenkrantz-Theil.

Det er bedre å gjennomføre stikkprøver i kommuner som ikke har levert, hevdet hun.

 

Powered by Labrador CMS