Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner mener Norge må lykkes bedre enn man har gjort så langt for ha en bærekraftig innvandrings- og integreringspolitikk. Foto: Werner Juvik

Sanner varsler strengere krav til norskundervisning

Regjeringen kommer til å kreve resultater for norskundervisningen, ikke bare krav til et visst antall timer, varsler integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

– Skal Norge ha en bærekraftig innvandrings- og integreringspolitikk, må vi lykkes bedre enn det vi har gjort så langt, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) til Vårt Land.

Halvparten av dem som mottar sosialhjelp, er flyktninger eller innvandrere, viser Navs rapport «Fattigdom og levekår i Norge».

Siden Sanner, som var kommunal- og moderniseringsminister 2013–2018, fikk ny statsrådspost i regjeringen 17. januar i år, har han reist landet rundt for å sjekke ut hva som må tas tak i.

– I noen kommuner kommer åtte av ti videre til utdanning og arbeid, mens det i andre kommuner bare en tre av ti, forteller han.

Han har følgende hilsen til ordførere og lokale folkevalgte:

– Vi kommer til å stille mye tøffere krav til de resultatene kommunene oppnår. I dag kreves et visst antall timer norskundervisning, men det er ikke noe krav til at man faktisk må lære seg norsk. Dette skal vi endre. Vi skal gå fra å måle tall i timer til å stille krav om resultat, sier han.

Før året er omme skal Sanner legge fram regjeringens nye integreringsstrategi.

©NTB

Powered by Labrador CMS