Helsedirektør Bjørn Guldvog sier de vurderer anbefaling om munnbindpåbud på skoler.

Helsedirektoratet vurderer anbefaling om munnbindpåbud på skoler

Helsedirektoratet vurderer nå om de skal anbefale strengere smitteverntiltak på skolene, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Publisert Sist oppdatert

– Vi ser nå dessverre en økning i smittesituasjonen flere steder i Norge. Vi har flere verktøy i verktøykassen for å slå ned smitten. Et av flere tiltak som vurderes nå er bruk av munnbind på skoler blant lærere og de eldste elevene i områder med mye smitte, og om meteren i enkelte situasjoner i samfunnet må dobles. Vi er avhengige av å forsterke arbeidet med testing og smittesporing, men det kan bli nødvendig å skjerpe smitteverntiltakene ytterligere, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Det siste døgnet er det registrert 551 nye koronatilfeller i Norge, og mange steder er muterte virus på fremmarsj. Helseminister Bent Høie (H) er bekymret, og det samme er Guldvog.

– Det er særlig i Oslo og Agder at smitten øker nå, og dette er knyttet til utbruddet av den britiske virusvarianten, sier han.

Krever ny gjennomgang

I midten av februar gikk lærerorganisasjonene, Utdanningsforbundet, Norsk Lektorlag og Skolenes landsforbund, ut og krevde ny gjennomgang av smitteverntiltakene i skoler og barnehager.

De mener det er underlig at skoler og barnehager fortsatt drives under smittevernregler laget før mutantutbruddene.

– De gjeldende smitteverntiltakene ble laget på et tidspunkt der man ikke hadde kjennskap til det muterte viruset. Vi tar for gitt at Folkehelseinstituttet tilpasser tiltakene til den nye situasjonen, sa leder i Skolenes Landsforbund, Anne Finborud til Utdanningsnytt.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS