Ingeborg Dybvig fikk Bokslukerprisen 2016. Foto: Foreningen Les.
Ingeborg Dybvig fikk Bokslukerprisen 2016. Foto: Foreningen Les.

Ingeborg Dybvig fikk Bokslukerprisen

Elever på 6. trinn har talt: det er boka «Forfulgt i London» av Ingeborg Dybvig som er deres favoritt.

Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris for 6. trinn som har til hensikt å fremme lesing og leselyst, og retter oppmerksomheten mot den gode litteraturen som blir gitt ut for aldersgruppen 10–12 år.

For andre år på rad ble påmelding til Bokslukerprisen fulltegnet, og mer enn 25.000 sjetteklassinger har mottatt en antologi med utdrag fra ti gode norske bøker utgitt det siste året.

 

Foreningen Les er en ideell organisasjon som ble stiftet i 1997 og Norges fremste formidler av litteratur til barn og ungdom.

 

Bokslukerprisen ble delt ut tidligere i dag. Elever fra de fem juryklassene var til stede og avslørte vinneren. Ingeborg Dybvig var stolt og glad.

25.000 elever på 6. trinn i hele Norge har vært engasjert i arbeidet med å kåre vinneren. I fjor høst leste de utdrag fra ti bøker for aldersgruppen 10 - 12 år, og stemte frem sine fem superfinalister. Fem juryklasser fra fem ulike fylker fikk i oppdrag å lese de nominerte bøkene og kåre en vinner.

– Vi opplever en enorm interesse blant elevene i Bokslukerprisen til å lese og uttrykke sin mening om ny norsk litteratur, sier prosjektleder for Bokslukerprisen i Foreningen Les, Troels Posselt i en pressemelding.

Ifølge foreningenhar Bokslukerprisen økt engasjementet for lesing og interessen for litteratur blant elevene som har deltatt.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) deltok på dagens utdeling, noe Posselt setter pris på.

– Det understreker at vi er mange som bryr oss om 6.-klassingene og hva barna liker å lese, sier han.

Bøkene som var nominerte i superfinalen er

  • «Forfulgt i London» Ingeborg Dybvig, Cappelen Damm,
  • «Rivertongåten» av Jørn Lier Horst, Kagge,
  • «Discosatan» av Vera Micaelsen, Aschehoug,
  • «Kampen mot superbitchene» av A. Audhild Solberg, Aschehoug og
  • «Med beina på nakken» av Arne Svingen, Gyldendal.

Juryklassene var Gratangsbotn skole (Troms), Åheim skule (Møre og Romsdal), Ila skole (Sør-Trøndelag), Bestum skole (Oslo) og Songe skole (Aust-Agder).

Powered by Labrador CMS