Fylkestopper fra ti fylker krever at Guri Melby og Erna Solberg stopper planene om en ny nasjonal inntaksordning i videregående. Her er Melby og Solberg på første skoledag på Lakkegata skole i høst.

Fylkestopper krever at ny inntaksordning for videregående stoppes

Fylkestopper fra ti fylker har skrevet brev til Stortinget og regjeringen med krav om at den nye nasjonale inntaksordningen for videregående stoppes.

– Regjeringens forslag om å innføre karakterbasert inntak for videregående skole i hele landet undergraver elevenes rett til å gå på nærskolen, så vel som fylkenes mulighet til selv å velge den løsningen som passer best lokalt, skriver fylkesrådsledere, fylkesordførere og byrådsledere fra de ti fylkene i brevet.

Det er sendt både til kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) og Stortinget. De ber Stortinget sikre at fylkene fortsatt får bestemme hva slags inntaksmodell de skal ha.

Les også: Bråket om nasjonal inntaksordning: SV krever svar fra Melby på hvilke juridiske vurderinger departementet har gjort

Regjeringen vil at fylkene ikke lenger skal kunne bruke nærskoleprinsippet som en del av inntaksmodellen. De mener elevene må få rett til å velge skolen de vil gå på selv, men brevskriverne mener det kun er de med best karakterer som får mulighet til å velge.

Les også: NHO står på sitt: Fylkene må få bestemme inntaksordning

(©NTB)

Powered by Labrador CMS