Elevleder Sylvia Lind mener at kjøretimer ikke kvalifiserer til gyldig fravær. Hun får støtte fra Utdanningsforbundet. Foto: Paal Svendsen

Lærer og elev er mot kjøretimer i skoletida

Verken leder i Elevorganisasjonen Sylvia Lind eller sentralstyremedlem i Utdanningsforbundet Tormod Korpås ønsker at kjøretimer blir gyldig fravær.

Publisert

– Lovparagrafen som beskriver hva som er gyldig fravær, er god. Vi ønsker ingen endring i den, sier leder i Elevorganisasjonen Sylvia Lind til Utdanning.

– Hvorfor ikke?

– Problemene med fraværsgrensa løses ikke ved at flere forhold blir omfatta av lovlig fravær. De løses ved at vi fjerner grensa. Når det gjelder kjøreopplæring spesielt, så er dette noe som bare en del av elevene har mulighet til å ta del i. Mange har for eksempel ikke råd til sertifikat. Det blir feil å gjøre et fravær gyldig som bare noen har råd til å benytte seg av, sier Sylvia Lind.

– Hvis vi går ut fra anslaget fra Autoriserte Kjøreskolers Landsforbund om at en elev bruker drøyt tre og en halv skoledag til å ta kjøretimer, er det mye?

– I skolen har vi ingen tid å miste, svarer Tormod Korpås, rektor i videregående skole og medlem av sentralstyret i Utdanningsforbundet.

– Så hvis snaut tretti skoletimer ikke brukes til opplæring i skolefag, ja da er det mye. Vi er først og fremst forplikta til å gi elevene opplæring i fastsatte fag med et pålagt timetall, sier han

Korpås er rask med å legge til at det er lett å få sympati med elever som vil ta kjøretimer og få sertifikat.

– Men det går jo snaut ei uke uten at det kommer, isolert sett, gode og velmeinte forslag om hva skoletida bør brukes til, i tillegg til det vi alt gjør, påpeker han. 

Samtidig er Tormod Korpås urolig over at Sogn og Fjordane fylkeskommune har vedtatt at obligatoriske kjøretimer skal være gyldig fraværsgrunn.

 

Powered by Labrador CMS