Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vil ha en egen tiltakspakke som skal gjøre undervisningen mer interessant for gutter. Arkivfoto: Marianne Ruud

Raymond Johansen: – De nye læreplanene er dårlig nytt for gutter

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier at de nye læreplanene er dårlig nytt for gutter. Han vil gjøre Osloskolen mer praktisk.

 

– Skolens nye læreplaner er dårlig nytt for gutter. De opplever nedtur etter nedtur og mister motivasjonen. Da er det vårt ansvar å ta i bruk ny forskning som sier noe om problemet og hva som kan gjøres med det, sier han til Dagsavisen.

De nye læreplanene som er sendt på høring, er den største endringen i skolen siden Kunnskapsløftet i 2006, ifølge Kunnskapsdepartementet.

Johansen foreslår imidlertid en egen tiltakspakke for Osloskolen som kan innføres som en ferdighet elever må trene på, sidestilt med lesing, skriving og regning. Konkret handler den om å bruke kunnskap i praksis ved å bygge, reparere, installere, filme, designe, kode og mekke.

– Det er ikke mangel på lærelyst, vilje eller evne hos gutter. Det handler om hva som skjer i klasserommet, sier han.

I februar kom Stoltenberg-utvalget, ledet av leder Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet, fram til at kjønnsforskjeller i skolen oppstår blant annet fordi gutter modnes senere og er mer sårbare for «kjedelig» undervisning.

(©NTB)

 

Les også: Stoltenberg-utvalget: Karakteren i matte bør telle mer enn i dag

Powered by Labrador CMS