Her i Vallhall Arena er høstens privatisteksamen i gang, men nå med færre kandidater enn her og strenge smitteverntiltak.
Her i Vallhall Arena er høstens privatisteksamen i gang, men nå med færre kandidater enn her og strenge smitteverntiltak.

Privatisteksamen i Oslo gjennomføres som planlagt

Gjennomføring av privatisteksamen i Oslo går som planlagt, men med strenge smitteverntiltak. Nesten 20.000 kandidater har meldt seg opp til privatisteksamen denne høsten.

Publisert Sist oppdatert

– I Oslo kommune skal det gjennomføres totalt 19.827 eksamener. Vi har faktisk allerede begynt, og har gjennomført 483 eksamener så langt, sier kommunikasjonsrådgiver Kristine Strømmen i Utdanningsetaten til Utdanningsnytt.

– Hvor mange har trukket seg?

– Det har vi så langt ingen oversikt over, siden mange av privatistene ikke trekker seg, men bare lar være å møte opp, sier hun.

Les også: Melby:Bør ha digital undervisning på videregående i fag der mange elever blandes

Følger nøye med

Fredag holder byrådsleder Raymond Johansen pressekonferanse der nye smittevernregler for Oslo skal presenteres.

Strømmen forteller at de følger nøye med og vurderer endringer i smittesitusjonen og smitteverntiltakene fortløpende.

– Men vårt utgangspunkt er at vi gjennomfører privatisteksamen som planlagt, med utgangspunkt i veilederen fra Utdanningsdirektoratet og Folkehelseinstituttet. Veilederen ble oppdatert 5. november, sier hun og legger til:

– Privatisteksamen gjennomføres med egne strenge smitteverntiltak. Det viktigste er fremdeles at syke personer ikke skal møte, at alle må vaske og sprite hender og at kontakthyppighet mellom personer skal reduseres mest mulig.

Privatisteksamen i Oslo gjennomføres i Vallhall Arena og Norges Varemesse.

Det skal gjennomføres både skriftlig privatisteksamen, muntlig og muntlig-praktisk privatisteksamen. I tillegg gjennomføres praktisk og tverrfaglig praktisk eksamen.

På skriftlig eksamen deles kandidatene inn i grupper på maks 50 i eksamenslokalet. Både kandidater og eksamensvakter skal holde seg i sin gruppe. Det er to seksjoner på maks 25 kandidater i hver gruppe.

Les også: Viken innfører hjemmeundervisning for videregående skole fra mandag

Strenge smitteverntiltak

Privatistkontoret legger til rette for at alle kandidater, vakter og sensorer gjennomfører håndvask eller desinfeksjon når de ankommer skolen eller eksamenslokalet.

Eksamenslokalene har håndsprit, men ved behov for annet smittevernutstyr, må man ta med det selv. Det er krav til minst en meter avstand og strenge vaskeregler i lokalene.

I tillegg til de generelle smittevernreglene som gjelder for alle typer privatisteksamen, er det også lagt ut egne smittevernregler for hver enkelt eksamensform.

All informasjon om gjennomføringen av høstens privatisteksamen og de oppdaterte smittevernreglene fra 5. november, er lagt ut på nettsiden til Privatistkontoret.

Les også: På rødt nivå må lærere holde en meters avstand til elevene