Lærer er dømt til fengsel i 73 dager for å ha befatning med overgrepsmateriale. Han oppmuntret også til overgrep. Foto: Sonja Holterman

Pensjonert lærer må sone 73 dager for å ha lastet ned overgrepsmateriale

En tidligere ungdomsskolelærer i Vestfold er dømt til fengsel for å ha lastet ned overgrepsmateriale over flere år. Læreren chattet også med pedofile og oppmuntret til overgrep.

Publisert Sist oppdatert

Mannen som er i 60-årene arbeidet ved en ungdomsskole i Vestfold. I løpet av flere år lastet han ned overgrepsmateriale. Mannen chattet med andre pedofile, og oppmuntret dem til overgrep på barn. Mannen er nå pensjonert, men dommeren mente det var straffeskjerpende at han har arbeidet som lærer. I dommen står det:

Straffeskjerpende at han er lærer

«Retten vektlegger videre som straffeskjerpende at siktede er en voksen mann med lang erfaring med barn gjennom sin stilling som lærer og at han har gjort seg planmessig kjent med materialet via etterspørsel som chattesamtaler viser, og at han således har hatt et forsett om befatning med bilder og samtaler som har omhandlet seksuell fremstilling av barn over lang tid, og herunder fantasier om overgrep i form av å ha samleie med barn.»

Mannen tilstod forholdene og fikk straffereduksjon på grunn av det. Han ble dømt til fengsel i 73 dager.

Les også

Powered by Labrador CMS