Elever i Viken må selv kjøpe PC.

Slutt på gratis skole-PC i Viken

Etter ett år med utstrakt bruk av PC til hjemmeundervisning, slutter Viken med gratis skole-PC. Elevene på videregående må selv ordne PC til skolestart i august.

Publisert

Det vil ikke lenger være tilbud om gratis PC for videregående elever i Viken. Elevorganisasjonen i Viken synes ikke ansvaret for å skaffe seg en PC skal falle på enkelteleven.

Ashna Usman som er fylkesleder for Elevorganisasjonen forteller at de alltid har jobbet for at alle skal ha lik mulighet til å dra på skolen for å lære, uavhengig av økonomisk situasjon. Hun synes det er trist at fylkeskommunen ikke gjør det samme.

– Ved å endre ordningen som gir elever gratis skole PC, viser politikerne at de ikke prioriterer utdanning i den grad de påstår. De jobber heller ikke for å opprettholde gratisprinsippet for videregående skoler, sier Usman til Moss Avis.

Usman reagerer også på tidspunktet Viken innfører endringen. Hun forteller at dette skoleåret har alle elever vært totalt avhengige av å ha skole-PC, det er der undervisningen har foregått når skolene har vært stengt.

Nettbrett i skolen: Foreldre må ta regningen ved skader

– Det finnes ingen garanti for at vi ikke kommer til å måtte ha digital undervisning i det kommende skoleåret.

Finansieres med stipend

Fylkeskommunen mener at elevene kan benytte utstyrsstipendet de får av lånekassa. På nettsiden til Viken fylkeskommune står det at «Hvis du velger å bruke hele utstyrsstipendet på elev-PC, dekker det over tre år prisen for en standard elev-PC.»

Elevorganisasjonen i Viken mener dette bryter med gratisprinsippet. Hvis hele stipendet over 3 år skal gå til PC, må annet nødvendig utstyr betales fra egen lomme.

Powered by Labrador CMS