Behovsprøving av oppholdstid i barnehager i Sarpsborg

Frem til 1. mai vil oppholdstid i barnehager i Sarpsborg bli behovsprøvd.

Publisert

Det skriver Sarpsborg kommune på sine nettsider.

– De foresatte melder inn sine behov for oppholdstid til sin barnehage. De vil får nærmere beskjed om hvordan dette skal gjøres fra barnehagen, opplyser direktør for oppvekst, Erik Bråthen.

Ut fra de innmeldte behovene, kan barnehagen så disponere personalet best mulig, og samtidig slippe å ha ansatte på jobb når det ikke er behov.

Perioden med behovsprøvd oppholdstid ble innført 25. mars og varer til 1. mai. Tiltaket, som gjelder de kommunale barnehagene, innføres for å sikre fortsatt åpne barnehager, og samtidig sikre gode rutiner for smittevern, skriver kommunen.

– Vi håper at vi med dette, sammen, kan bidra til å lette presset på barnehagene - slik at vi kan unngå reduserte åpningstider eller stengte barnehager, uttaler Bråthen.

Ifølge covid-19-forskriften, kan barnehageeier innføre slike tiltak dersom det er nødvendig for å oppfylle kravene til smittevernfaglig forsvarlig drift.

Les også: Vikartørke og slitne ansatte preger barnehagene i Oslo

Bedre barnehage i pandemien

Mange ansatte i norske barnehager har tatt til orde for at barnehagen er blitt bedre under koronapandemien.

I en studie utført av forskere ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) oppgir ansatte at smitteverntiltak som kortere åpningstid og mindre barnegrupper har ført til at de har mer tid til barna enn før og er bedre bemannet gjennom hele dagen.

– Det var en unison enighet om at barnehagehverdagen har blitt bedre i koronatiden, sa førsteamanuensis og forsker Anne-Line Bjerknes da studien ble lagt frem i oktober i fjor.

En undersøkelse utført av FUB, Foreldreutvalget for barnehager, viste at også mange foreldre er mer fornøyde med barnehagen under koronatiden.

– De som har behov for mindre en åtte timers åpningstid var i noe større grad mer fornøyd i koronaperioden enn de som har behov for lengre åpningstid, sa FUB-leder Einar Olav Larsen til Utdanningsnytt i fjor høst.

Les også: Her er de nye smittevernveilederne for barnehager og grunnskoler

Powered by Labrador CMS