Direktør i Utdanningsetaten Marte Gerhardsen.

Noen Oslo-skoler kan holde stengt mandag

Oppdatert informasjon kommer i løpet av helgen, opplyser Utdanningsetaten.

Publisert Sist oppdatert

I en melding fra Utdanningsetaten til alle rektorene i Oslo heter det at «Skoler som har behov for det kan holde stengt for undervisning på mandag for å områ seg og planlegge overgangen. Skolene må sørge for et tett samarbeid med AKS ved inndeling av kohorter, slik at AKS kan gjennomføre bemanning på rødt nivå".

Lørdag ble det kjent at alle barnehager og skoler i ti kommuner i Oslo-regionen er satt på rødt nivå. Videregående skole skal innføre digital undervisning i uke 4, og forberede overgang til rødt nivå fra uke 5. Årsaken til de nye tiltakene er et utbrudd av det muterte korona-viruset i Nordre Follo.

Les også: Virusmutasjonen stanser barneidrett i Oslo-området

– Krevende omlegging

Direktør i Utdanningsetaten i Oslo Marte Gerhardsen holder krisemøter lørdag. Kommuikasjonsdirektør Trine Lie Larsen sier til Avisa Oslo at det vil være opp til hver enkelt skole om de holder stengt mandag eller ikke. Foreldrene skal få beskjed i løpet av helgen, sier Lie Larsen.

«Skolen skal ha et tilbud for barn av foreldre med samfunnskritiske yrke og barn med ekstra omsorgsbehov. Spesialskolene skal også gi et tilbud til elever som har ekstra omsorgsbehov», heter det i meldingen som er sendt ut.

Til VG sier direktør i Utdanningsetaten Marte Gerhardsen at endringene er store og krevende for skoleledere og lærere.

– Om det blir stengning av skoler, kan jeg ikke svare på ennå. Vi jobber på spreng, akkurat nå er mye uklart. Vi sender ut informasjon til skolene utover dagen, sier utdanningsdirektøren.

Les mer om hva rødt nivå innebærer her.

Bekymret barneombud

Barneombud Inga Bejer Enghs er bekymret for at barn vil rammes av innstramningene i Oslo-regionen.

– Jeg forventer at lettelse i tiltak overfor barn og unge settes foran både åpning av kjøpesentre og skjenketillatelser fremover, sier hun til NTB.

– Jeg er alvorlig bekymret for konsekvensene for alle barn og unge om det blir mer hjemmeopplæring, konsekvensene er store for alle barn, sier Engh, som er særlig urolig for elever på ungdomsskole og videregående.

Powered by Labrador CMS