Nå regnes også lærere som samfunnskritisk personell.
Nå regnes også lærere som samfunnskritisk personell.

Lærere i barnehage og skole regnes nå som samfunnsviktig personell

Når lærere nå regnes som samfunnsviktig personell, betyr det at barna deres kan få tilbud om plass mens de selv forbereder den gradvise gjenåpningen av barnehager og skoler.

Publisert Sist oppdatert

Også administrativ ledelse i skoler og barnehager, samt renholdere og annet kritisk driftspersonell er på listen over personell med samfunnsviktige funksjoner. Se hele oversikten her

Barnehager og 1. – 4. trinn på barneskoler er nå inne på listen over viktige samfunnsfunksjoner for å håndtere den pågående koronasituasjonen, opplyser Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

Det betyr at ansatte i barnehager og på barneskoler 1.-4. trinn kan få tilbud om plass til sine barn mens de selv forbereder den gradvise gjenåpningen av barnehager og skoler.

– De siste ukene har vist oss hvor viktig ansatte i vår sektor er og med dette kan de konsentrere seg om å starte opp igjen barnehage- og skoletilbudet, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

1. – 4. trinn på barneskolen skal åpnes fra 27. april. Fortsatt vil det være en del elever som har behov for hjemmeundervisning og også dette krever ekstra tilrettelegging fra mange lærere.

Det vil bli utarbeidet konkrete veiledere og opplæringsopplegg for å ivareta hensynet til smittevern både for voksne og barn.

Powered by Labrador CMS