Steffen Handal, Utdanningsforbundet og Hege Mygland i KS ved forhandlingsstart i november. Nå er arbeidstidsforhandlingene satt på pause.
Steffen Handal, Utdanningsforbundet og Hege Mygland i KS ved forhandlingsstart i november. Nå er arbeidstidsforhandlingene satt på pause.

Arbeidstidsforhandlingene satt på pause

På grunn av koronasituasjonen er partene enige om å utsette arbeidstidsforhandlingene til nyåret.

Publisert Sist oppdatert

Etter planen skulle forhandlingene avsluttes 13. desember, men på grunn av smittesituasjonen og de skjerpede innstrammingene regjeringen la frem denne uka, er partene enige om å ta en pause.
Det skriver Utdanningsforbundet på sine nettsider.

– Vi tar opp prosessen igjen når regjeringens innskjerpede tiltak opphører, heter det i en uttalelse fra partene i forhandlingene.

Der kommer det også frem at forhandlingsklimaet er godt.

– Vi opplever forhandlingene som konstruktive, med progresjon og bevegelse fra alle parter og ser frem til å ta opp igjen tråden på nyåret, står det i uttalelsen.

Den gamle arbeidstidsavtalen – den såkalte SFS 2213 – er sagt opp både av Utdanningsforbundet og KS. Frem til ny avtale foreligger vil den imidlertid fortsatt gjelde.

Les også: Slik er historien om lærernes arbeidstid

Les også: Ved Søre Ål skole må lærerne være mer til stede på skolen hver uke enn hva som er vanlig. Og det trives de med.

Krever mer tid til kontaktlærerne

Forhandlingene om en ny arbeidstidsavtale for skoleverket startet den 23. november. Utdanningsforbundets viktigste krav er mer tid til å være kontaktlærer.

− For mange lærere er det overhodet ikke samsvar mellom omfanget av oppgaver og tiden de har til å utføre dem. Tiden som er satt av til kontaktlærerfunksjonen i arbeidstidsavtalen har vært uenda i flere tiår, selv om oppgavene, også de lovpålagte, er blitt stadig flere og mer krevende, uttalte leder i forbundet, Steffen Handal til Utdanningsnytt i november.

Han sier til udf.no at det har vært framdrift i forhandlingene.

− Vi ser fram til å fortsette arbeidet etter nyttår, sier Handal.

I tillegg til Utdanningsforbundet sitter blant annet Skolelederforbundet, Skolenes Landsforbund og Norsk Lektorlag ved forhandlingsbordet med KS.

Flere utsettelser

På grunn av smittesituasjonen blir også forhandlingene om en ny arbeidstidsavtale for lærerne og styrerne i barnehagen utsatt til over nyttår. Disse forhandlingene skulle etter planen ha kommet i gang fra 16. desember.

Utsatt er også hovedavtaleforhandlingene. Disse forhandlingene startet opp 13. desember, men vil nå gjenopptas tidligst 11. januar. Inntil videre vil gammel avtale, som egentlig går ut ved nyttår, være gjeldende.

Powered by Labrador CMS