Gransker stengingen av barnehagen Gnist Trøa i Trondheim

I slutten av januar bestemte retten at den private barnehagen i Trondheim må stenge. Nå skal kommunens håndtering av saken granskes av kontrollutvalget.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har fått inn usedvanlig mange henvendelser fra foreldre, ansatte og andre berørte i denne saken. Vi ser derfor på behovet for å starte full granskning av hvordan administrasjonen i kommunen har håndtert saken, sier leder av kontrollutvalget i Trondheim kommune, Rolf Jarle Brøske (H), til Adresseavisa.

Spørsmålet er om administrasjonen har likebehandlet barnehagene uavhengig av eierform og om det er blitt strengere reagert på grunn av at Gnist Trøa er privat eid. Det skal opp i kontrollutvalget torsdag, og Brøske sier til Adresseavisa at en gransking vil bli vedtatt.

Delt om granskingen

Forrige uke vant staten frem om stenging av Gnist Trøa barnehage. Barnehagen må nå stenge 1. mars. Barnehagekjeden har imidlertid anket kjennelsen.

Leder i Gnist Trøa sier til Adreassaavisa at de setter pris på granskingen. May Liss Tobiassen, direktør ved Nasjonalt kunnskapssenter for barnehager, støtter også avgjørelsen. Senteret er heleid av Private Barneahagers Landsforbund (PBL).

– Det er en veldig viktig prinsippsak. Med den erfaringen jeg har i sektoren, mener jeg det er grunn til å være kritisk til om kommunens faglige vurderinger er riktig i denne saken, sier Tobiassen til Adresseavisa.

Oppvekst- og utdanningsdirektør i Trondheim kommune, Camilla Trud Nereid, avviser på sin side at de har forskjellsbehandlet Gnist Trøa på grunn av eieform. Hun sier at det har vært mange alvorlige hendelser i barnehagen, og frykter at revisjonen kan påvirke utfallet av rettssaken.

Powered by Labrador CMS