Edvard Botterli Udnæs, leder i Elevorganisasjonen, er ikke imponert over Solberg-regjeringas siste forslag til statsbudsjett.

Elevorganisasjonen krever at ny regjering legger stipendpenger på bordet

Elevorganisasjonen er skuffet over Solberg-regjeringens siste budsjett. Nå har de en klar oppfordring til Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Publisert Sist oppdatert

Elevorganisasjonen krever at utstyrsstipendet fullfinansieres, som ville kostet 114 millioner kroner.

– Jeg er mektig lei av at samtlige partier drar frem skole som nøkkelen til å utjevne forskjeller, men de evner ikke å prioritere å gjøre skolen gratis. Det gjør skolepolitikk til valgflesk. Vi ber faktisk om lommerusk her, 114 millioner tilsvarer 50 meter på E18, sier leder av Elevorganisasjonen, Edvard Botterli Udnæs i en pressemelding.

Tirsdag ble Solberg-regjeringas siste forslag til statsbudsjett lagt frem. Der var det ingen endringer i stipendordningene for elever i videregående skoler. Det reagerer Elevorganisasjonen på.

Les også: Regjeringa vil sette av 800 millionar for at fleire skal fullføre vidaregåande skole

– Vi har sittet åtte år med en regjering som nekter å satse på utstyrsstipend og borteboere. Nå har vi fått nok, sier Botterli Udnæs.

Han sier skolen ikke oppfyller gratisprinsippet.

– Elever på yrkesfag må betale tusenvis av kroner fra egen lomme for nødvendig utstyr. Fullfinansieringen av utstyrsstipendet er et av de største og viktigste tiltakene man kan gjøre i norsk skole i dag.

Botterli Udnæs kommer med en klar oppfordring til den nye regjeringen og Ap-leder Jonas Gahr Støre.

– Vi håper den neste regjeringen tar ansvar for å gjøre et reelt løft av yrkesfagene. Om Støre er seriøs med løftet om yrkesfagsatsing, forventer vi at utstyrsstipendet fullfinansieres i tilleggsproposisjonen, sier han.

Les også: 100 millioner til satsing på flere barnehagelærere

Elevorganisasjonen reagerer også på borteboerstipendet står stille.

"I dag gir stipendet 4 700 i måneden til borteboere. Det er flaut at Norge med stempelet som verdens rikeste land aksepterer å gi 16-åringer 50 000 i året å leve av", heter det i pressemeldingen.

– Vi vet at stipendet er for lite. Konsekvensen er at borteboende må skaffe seg deltidsjobber, eller be om penger fra foreldrene sine, sier Botterli Udnæs.

Powered by Labrador CMS