Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil ha mer samarbeid mellom norske og tyske videregåendeelever. Arkivfoto: Jørgen Jelstad.

Torbjørn gir tyskstøtte

Kunnskapsministeren gjør det lettere for videregåendeklasser å samarbeide med tyske skoler.

Publisert

Regjeringen har fra i høst gjort det lettere å søke støtte fra Lånekassen for videregåendeklasser som tar studieopphold i Tyskland. De nye reglene er en forenkling av det tidligere systemet, noe kunnskapsministeren håper skal føre til at flere setter i gang samarbeid med tyske skoler.

– Tyskland er Norges viktigste partner i Europa, og landet er viktig for norsk verdiskapning. Derfor trenger vi kompetanse om det tyske samfunn, språk og kultur, sier kunnskapsminister Røe Isaksen i en pressemelding.

For skoleåret 2017-18 har fem nye klasser så langt søkt om støtte.

– Bedre språkopplæring i videregående skole og tettere samarbeid mellom landene kan bidra til å øke interessen for Tyskland, sier Røe Isaksen.

Også ordningen med språkassistenter utvides. Tidligere har skoler kunnet få støtte til å være vertsskole for en språkassistent i fransk eller spansk. Nå vil regjeringen utvide denne ordningen til også å gjelde tysk.

–  Med tyske språkassistenter gir vi norske elever mulighet til å høre språk og uttale fra en som har det som morsmål. Det er en fin måte å bli kjent med tysk kultur på, sier Røe Isaksen.

 

Powered by Labrador CMS