Global Dignity Day er historie, et arrangement som har fått både kritikk og ros. Her er Kronprins Haakon på besøk på en Oslo-skole i forbindelse med FN-dagen. Arkivfoto: Jørgen Jelstad.

Global Dignity Day blir avviklet

I over ti år har kronprinsparet frontet arbeidet i Global Dignity som blant annet har arrangert årlige Global Dignity Day i norske skoler. Nå avslutter de virksomheten i Norge.

På et styremøte torsdag vedtok Global Dignity Norge (GDN) å avvikle driften i stiftelsen.

– Det er ikke økonomisk grunnlag for videre drift, heter det i en pressemelding på Slottets hjemmesider.

Kronprins Haakon har vært medlem av styret siden GDN formelt ble etablert i 2011 som en møteplass for frivillige organisasjoner, næringsliv, skoleledere og elever.

Har møtt kritikk

Det betyr også at det er slutt på gjennomføring av Global Dignity Day på norske skoler. Arrangementet har blitt gjennomført årlig siden 2008 og la opp til at elevene skulle diskutere verdighet og dele sine verdighetshistorier.

Flere lærere har imidlertid vært kritiske til opplegget. I fjor gikk flere lærere ved Oslo Katedralskole ut i Dagsavisen og mente opplegget gikk på bekostning av annen undervisning og andre alternative dager som FN-dagen og Operasjon Dagsverk. De mente også det pedagogiske innholdet var for dårlig.

GDN har på sin side ment at kritikken er grunnløs, og at de har vist at arrangementet virket etter hensikten. Kronprinsen svarte at han mente kritikken var uriktig. Flere skoler og lærere i Oslo har også vært positive til arrangementet.

Videreføres internasjonalt

Enkelte lærere har på Facebook reagert på nyheten om at det ikke lenger blir noen Global Dignity Day med utsagn som supert og endelig.

Den internasjonale delen av Global Dignity skal videreføres.

(NTB og Utdanning)

Powered by Labrador CMS