Lærere skal få si sin mening om generell del i en blogg

For å få inn stemmer fra hele Skole-Norge lanserer Kunnskapsdepartementet en blogg.

Publisert

Bloggen er ett av flere tiltak for en åpen og involverende prosess rundt arbeidet med ny generell del av læreplanverket, og den skal bestå av både faglige innlegg og meningsutvekslinger.

 

Beskriver samfunnsoppdraget

– Nå er behandlingen i Stortinget ferdig, og vi skal lage en ny generell del. Vi har allerede intervjuet folk i skolesektoren og hatt diskusjoner med aktuelle organisasjoner. Nå vil vi åpne prosessen enda mer, og en del av dette er en egen blogg. Her inviterer vi lærere, organisasjoner, fagfolk og andre stemmer til å komme med kommentarer og innspill, sier Torbjørn Røe Isaksen til Utdanning.

– Vil hvem som helst få muligheten til å ytre seg her?

– Ja. I tillegg til at det velges ut noen lærerstemmer som skal blogge, vil alle få muligheten til å kommentere blogginnleggene.

Han sier videre at den generelle delen er et verdidokument som beskriver samfunnsoppdraget til skolen.

– Det gjør den på en helt annen måte enn andre dokumenter og derfor er det viktig at Skole-Norge føler eierskap til det. Derfor vil vi ha en så åpen prosess som mulig – og en blogg er en grei måte å gjøre det på, sier statsråden.

 

Fokusgrupper

Kunnskapsdepartementet skal også sette sammen fokusgrupper, som kan gi tilbakemeldinger på selve teksten i generell del underveis.

– Seminaret med Utdanningsforbundet i kveld er også en del av denne prosessen - for å få innspill fra lærerne.

Bloggen skal lanseres i løpet av kort tid, og blant annet på bakgrunn av tilbakemeldingene som kommer i bloggen vil det bli laget et utkast som sendes på høring. Bloggen gjøres tilgjengelig fra nettsidene til Kunnskapsdepartementet.

 

Powered by Labrador CMS