Utdanningsetaten vil ikke fortelle hvilke Oslo-skoler som bruker vektere

Etter innføringen av adgangskontroll ved Bjørnholt skole har Høyre bedt om en oversikt over hvilke skoler som bruker vektere. Det får de ikke.

Høyre mener byrådet og Utdanningsetaten prøver å dysse ned problemer med vold og trusler i Oslo-skolen når de nekter å svare om vekterbruk.

– Vi folkevalgte er helt avhengig av å vite om de skolene som har ekstra utfordringer. Da forventer jeg at både byråden og etaten er åpne om det, sier Nicolai Øyen Langfeldt (H), som er medlem av bystyrets kultur- og utdanningskomiteen, til  NRK.

Langfeldt, som også er leder i Oslo Unge Høyre, ønsker å vite omfanget av bruken av sikkerhetstiltak i Oslo-skolen. Bakgrunnen er bruken av vektere på Ulsrud videregående skole på forsommeren og adgangskontrollen på Bjørnholt videregående skole som ble innført denne uken. Tiltakene er en reaksjon på episoder med vold, trusler, tyverier og narkosalg ved skolene.

Utdanningsetaten nekter imidlertid å gi politikerne en oversikt over hvilke skoler som har leid inn vektere.

– Grunnen til dette er at vekterne opptrer i sivil, og sikkerhetstiltaket vil ikke lenger ha noen verdi dersom elevene er kjent med at det er vekter i sivil på skolen, skriver etatens kommunikasjonsavdeling i en epost til kringkasteren.

(©NTB)