Regjeringen vil ha innspill fra lærere om hvordan bruken av teknologi i skolen kan bli bedre. Arkivfoto: Utdanning

Regjeringen vil ha innspill til bedre bruk av IKT i skolen

Neste høst legger regjeringen frem en ny IKT-strategi for skolen og kunnskapsministeren vil ha innspill til hvordan teknologiske løsninger kan brukes bedre.

Norge ligger langt fremme når det gjelder bruk av IKT, både i befolkningen generelt og i skolen.

Samtidig mener kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen at det er store utfordringer: det er for ulik kvalitet på infrastruktur og utstyr og for liten bruk av fellesløsninger. Det er for stor variasjon i lærernes kompetanse i å vurdere og ta i bruk IKT i fagene. Og det er for store ulikheter i elevenes digitale kompetanse – mange elever vil gå ut av skolen uten de ferdigheter de vil trenge i arbeidslivet eller i videre studier.

– Vi har helt klart et rom for å utnytte potensialet i teknologien bedre. Og vi må bli flinkere i arbeidet med å ruste elevene til et fremtidig et arbeidsliv som vil kreve høy grad av digital kompetanse, sier kunnskapsministeren i en pressemelding.

Regjeringen starter nå arbeidet med en strategi som skal gjennomgå hvordan IKT brukes i grunnopplæringen. Statsråden sier det skal være en åpen prosess hvor lærerorganisasjonene, KS og virksomheter som utvikler læringsteknologi blir invitert til å gi innspill. Statlige etater som Utdanningsdirektoratet og Senter for IKT i utdanningen vil også bidra i arbeidet.

– Jeg vil invitere utdanningssektoren og næringslivet til å tenke sammen med oss om hvordan vi kan løse disse utfordringene. Vi vil invitere til møter for å diskutere ulike problemstillinger og starter med dette innen kort tid, sier Røe Isaksen.

Powered by Labrador CMS